Fysiotherapie Beelen

Psychosomatisch fysiotherapie

psychosomatische klachten

De psychosomatische fysiotherapie specialiseert zich in de behandeling van lichamelijke klachten die te maken hebben met spanning, stress, onverklaarde pijn en vermoeidheid. Dit worden ook wel psychosomatische klachten genoemd.

Bij de oorzaak van deze klachten spelen vaak meerdere factoren een rol. Als zij lange tijd aanhouden, of elkaar snel opvolgen, kunnen zij uw balans tussen lichamelijke, psychische, emotionele, werk-gerelateerde of sociale belasting verstoren. De samenhang tussen deze klachten en overbelasting is aanvankelijk niet zo duidelijk. Als de klachten na verloop van tijd toenemen, levert medisch onderzoek vaak niet veel op.

Psychosomatische klachten uiten zich in lichamelijke klachten zoals het zich niet kunnen ontspannen, druk op de borst of hartkloppingen, vermoeidheid, overspannen, burn out, onverklaarde pijnen in spieren en gewrichten, adem- of hyperventilatie klachten, benauwdheid, maag, darm of buikklachten zonder medische oorzaak of chronische klachten van de nek, de onderrug of het bekken.

Klachten

De psychische klachten bestaan vaak uit slecht of teveel slapen, angstig, nerveus en onzeker zijn, moeite met concentratie, plannen, depressief voelen en veel piekeren, prikkelbaar, onrustig of gejaagd zijn, niet meer kunnen genieten en ontspannen, overmatig eten, alcohol-, roken- en medicijngebruik.

De psychosomatisch fysiotherapeut kan u begeleiden bij het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning. Mogelijk verdwijnen de klachten niet volledig, maar kunt u ze verminderen en krijgt u weer vat op uw leven. De behandeling vind plaats volgens het biopsychosociale model. Dit houdt in dat naast de lichamelijke klachten, ook psychologische en sociale aspecten bij de behandeling betrokken worden.

De eerste behandeling bestaat uit een gesprek en een onderzoek, gericht op het vinden van de relatie tussen die biopsychosociale factoren. Bij het opstellen van het behandelplan spelen ook uw eigen doelen een grote rol. Er wordt een actieve inzet verwacht en eigen inbreng in uw herstel- en veranderingsproces.

Therapie

Algemene Fysiotherapie

Sport Fysiotherapie

Medical Taping

Manuele Therapie

Aanvullend

Dry Needling

Medisch Training Centrum

Psycholoog

Blog

Contact

"

ERVARINGEN

Cli├źnten aan het woord

Ik ben erg tevreden over mijn behandeling met shockwave therapie bij fysiotherapie Beelen. Dankzij deze therapie met 8 shockwave behandelingen ben ik nu verlost van een langdurige peesblessure aan mijn bovenbeen en kan ik mij weer goed (pijnvrij) bewegen.

Loes Koopmans - Breukelen

Monique geeft altijd een goede uitleg bij alles wat ze doet. Zo blijft ik goed op de hoogte van alles wat ik mag verwachten. De persoonlijke aandacht maakt voor mij dan ook het verschil om hier te komen.

Dhr. Oostvaart - Houten

We horen graag van je!

Contact informatie

E-mail ons

info@fysiotherapiebeelen.nl

Bel ons

0346 - 26 37 75

Bel ons

06 - 29 38 33 12

Locatie

Straatweg 71 A

3621 BJ Breukelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag

07.30 - 21.00 uur

Dinsdag - Woensdag

08.00 - 21.00 uur

Donderdag

07.30 - 21.00 uur

Vrijdag

08.00 - 21.00 uur

Zaterdag 

08.30 - 10.30 uur