Fysiotherapie Beelen

Oedeem therapie

OEDEEM-THERAPEUT

Oedeem (vochtophopingen onder de huid) kan verschillende oorzaken hebben. Het probleem ontstaat vaak geleidelijk en kan een chronisch karakter krijgen.

 De 3 meest voorkomende type oedeem zijn lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem.

Lymfoedeem

Lymfoedeem kan aangeboren zijn (primair lymfoedeem) of verworven als gevolg van een andere aandoening (secundair lymfoedeem). Bekende vormen van secundair lymfoedeem zijn het armlymfoedeem na een borstoperatie met okselklier- verwijdering of het beenlymfoedeem na bijvoorbeeld een gynaecologische operatie. Patiënten die na een operatie radiotherapie en/of chemotherapie ondergaan, hebben een grotere kans op het ontwikkelen van lymfoedeem. De klachten die kunnen ontstaan zijn pijn, vermoeidheid, gespannen en zwaar gevoel, zwelling, beperkingen in bewegingen en beperkingen in dagelijks functioneren.

 Veneus oedeem

Veneus oedeem is een vochtophoping van het niet goed functioneren van de aderen in de benen. Hierdoor kan het oedeem onvoldoende worden afgevoerd. De benen worden zwaar, rusteloos, pijnlijk en zwellen op.

Lipoedeem

Bij lipoedeem is vetweefsel ongelijkmatig verdeeld over het lichaam. Dit geeft een typisch lichaamsbeeld. Deze vetophopingen geven pijnklachten en snel vermoeide benen. Vaak wordt bij lipoedeem een combinatie met lymfoedeem gezien. Hiervoor zijn behandelingsmogelijkheden om klachten te verlichten.

BEHANDEL MOGELIJKHEDEN

Vaak zijn oedeem klachten van chronische aard. De behandeling is gericht op het verminderen van de klachten die zijn ontstaan ten gevolge van het oedeem en het stabiliseren van het oedeem. Hiervoor zijn verschillende behandelingen mogelijk. Naast behandeling is het belangrijk om thuis oefeningen uit te voeren en rekening te houden met verschillende adviezen. Voor iedere patiënt wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld die passend is bij de klachten.

 

DE OEDEEMFYSIOTHERAPEUTISCHE BEHANDELMOGELIJKHEDEN BESTAAN UIT:

  • Manuele lymfedrainage/oedeemtherapie eventueel in combinatie met zwachtelen
  • Littekenbehandeling
  • Lymftaping
  • Oefentherapie, houding- en bewegingsadviezen
  • Aanmeten van een elastische kous
  • Eventueel ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen
  • Voorlichting / adviezen / zelfmanagement

Therapie

Algemene Fysiotherapie

Sport Fysiotherapie

Medical Taping

Manuele Therapie

Revalidatie voor COVID-19 patiënten

Aanvullend

Dry Needling

Medisch Training Centrum

Psycholoog

Blog

Contact

"

ERVARINGEN

Cliënten aan het woord

Ik ben erg tevreden over mijn behandeling met shockwave therapie bij fysiotherapie Beelen. Dankzij deze therapie met 8 shockwave behandelingen ben ik nu verlost van een langdurige peesblessure aan mijn bovenbeen en kan ik mij weer goed (pijnvrij) bewegen.

Loes Koopmans - Breukelen

Monique geeft altijd een goede uitleg bij alles wat ze doet. Zo blijft ik goed op de hoogte van alles wat ik mag verwachten.

De persoonlijke aandacht maakt voor mij dan ook het verschil om hier te komen.

Dhr. Oostvaart - Houten

Wegens gewrichtsklachten train ik ondertussen alweer meerdere jaren bij fysiotherapie Beelen. Het laatste jaar wegens corona in een groepje buiten. De training wordt geleid door de altijd enthousiaste fysio Bart. Het met elkaar trainen stimuleert. Bart is enorm creatief met het bedenken van een voor iedereen passend programma. Zo hoop ik langer fit te blijven en nog jarenlang te kunnen genieten van de dingen waar ik gelukkig van wordt!

Willem van Oosterom - Kockengen

Wilt u ook graag een review achterlaten voor ons dan waarderen we dat enorm. U kunt dit doen via Google zodat iedereen kan zien dat dit door u geschreven is. Via de onderstaande button kunt u een review schrijven.

E-mail ons

info@fysiotherapiebeelen.nl

Bel ons

0346 - 26 37 75

Bel ons

06 - 29 38 33 12

Locatie

Straatweg 71 A

3621 BJ Breukelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag

07.30 - 21.00 uur

Dinsdag - Woensdag

08.00 - 21.00 uur

Donderdag

07.30 - 21.00 uur

Vrijdag

08.00 - 21.00 uur

Zaterdag 

08.30 - 10.30 uur