Fysiotherapie Beelen

Shockwave therapie

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden behandeld met een apparaat die krachtige ‘schokgolven’ produceert.

schokgolven

Door middel van een behandelkop worden de schokgolven nauwkeurig gericht zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. De bekendste medische toepassing is het vergruizen van nierstenen met behulp van shockwaves.

Inmiddels heeft ESWT ook zijn toepassingen gevonden in de fysiotherapie voor de behandeling van m.n. chronische peesklachten met of zonder calsificaties. Peesweefsel kan door het langzame herstel van het weefsel maanden klachten blijven geven. De belangrijkste beïnvloeding van pezen vindt plaats door krachtoefeningen. Aanvullend op de oefeningen is het nu mogelijk om Shockwave therapie te geven om het weefsel te stimuleren het herstel door te maken.

Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees, kniepees en hielspoor.
Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, beïnvloeden de eventueel aanwezige calsificatie, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.

Behandeling

Allereerst wordt op basis van een gesprek en een lichamelijk onderzoek het pijngebied door de behandelaar gelokaliseerd. In een groot aantal gevallen wordt aanvullend onderzoek gedaan door middel van echografie. Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwave therapie geïndiceerd is, wordt het behandelgebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen.

De behandeling duurt zo’n 5-10 minuten per sessie en is een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling.
De behandeling wordt eenmaal per week of per twee weken gegeven om het lichaam voldoende tijd te geven op de behandeling te reageren.

Therapie

Algemene Fysiotherapie

Sport Fysiotherapie

Medical Taping

Manuele Therapie

Revalidatie voor COVID-19 patiënten

Aanvullend

Dry Needling

Medisch Training Centrum

Psycholoog

Blog

Contact

"

ERVARINGEN

Cliënten aan het woord

google

Jeanine van Voskuilen is echt top. Na jaren van mijn schouder klachten af. Een paar behandelingen en tips Ze wist het na een paar keer precies wat er was. Echt fantastisch. Geen pijn en gewoon mijn werk doen.

google

Mijn zoon is fantastisch behandeld. Super ervaring

google

Goed fysio gekregen.

Wilt u ook graag een review achterlaten voor ons dan waarderen we dat enorm. U kunt dit doen via Google zodat iedereen kan zien dat dit door u geschreven is. Via de onderstaande button kunt u een review schrijven.

E-mail ons

info@fysiotherapiebeelen.nl

Bel ons

0346 - 26 37 75

Bel ons

06 - 29 38 33 12

Locatie

Straatweg 71 A

3621 BJ Breukelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag

07.30 - 21.00 uur

Dinsdag - Woensdag

08.00 - 21.00 uur

Donderdag

07.30 - 21.00 uur

Vrijdag

08.00 - 21.00 uur

Zaterdag 

08.30 - 10.30 uur