Fysiotherapie Beelen

Calisthenics Park

Wat is Calisthenics?

Calisthenics is een fysieke sport die zich richt op training met behulp van je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Dit doe je met duw-, trek-, buig-, sprong- en zwaai-oefeningen. Het doel is het vergroten van spierkracht, spiermassa, mobiliteit/flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Bekende oefeningen bij deze street workout zijn push ups, pull ups en burpees.

Maar wat betekent Calisthenics precies? Als je het woord vanuit het Engels naar het Nederlands vertaalt dan krijg je de vertaling gymnastiek. Dit is correct, maar het woord staat voor meer dan dat. Het woord is een samenstelling van twee Griekse woorden, namelijk ‘Cali’ wat staat voor ‘Mooi’ en ‘Sthénos’ staat voor ‘Kracht’. Samen staan deze woorden voor mooie kracht, wat in deze sport beter bekend is als functionele kracht. Deze street workout sport kenmerkt zich, zoals genoemd, dan ook door trainen met het eigen lichaamsgewicht. Daarbij is relatieve kracht (kracht in verhouding tot het lichaamsgewicht) belangrijker dan absolute kracht (meer kilo’s bankdrukken is beter).

Calisthenics is de ultieme sport. Het lichaam en geest werkt samen tijdens het beoefenen van de sport op het gebied van kracht, stabiliteit, mobiliteit en de belangrijke factor fun.

Voor wie?

Calisthenics Park wordt vaak geassocieerd met super fitte sporters! Dit klopt maar ook al ben je minder goed getraind kan je hiermee starten! Wij bieden lessen aan op ieder niveau. De trainer is een fysiotherapeut of in opleiding tot fysiotherapeut en weet hierdoor precies waarop gelet moet worden om blessures te voorkomen.
Wij helpen je om veilig en verantwoord op dit park te sporten!

Waarom trainen op een Calisthenics Park?

  • Het is buiten waardoor er gelijk aan je weerstand en immuunsysteem wordt gewerkt.
  • Je traint functioneel wat betekent dat je alle spiergroepen gebruikt die normaal ook in het dagelijks leven voorkomen. Je traint met je eigen lichaamsgewicht wat blessures voorkomt. 
  • Je traint in een groep waardoor je gemotiveerd worden om het uiterste uit jezelf te halen. De trainer helpt je hierbij!
  • Het is voor iedere niveau toegankelijk. Ben je beginner dan krijg je wat meer begeleiding en start je met de makkelijker oefeningen.
    Ben je gevorderd dan kan je door de trainer tot het maximale gedreven worden om je persoonlijke doelen te halen. 

Wil jij fit worden en lekker buiten trainen op het Park meldt je dan nu aan bij Fysiotherapie Beelen. Onze trainers zijn professioneel, zijn op de hoogte van de laatste trainingsprincipes, en zijn er helemaal klaar voor om je te begeleiden, te motiveren en om samen met jullie je persoonlijke doel te behalen!

Therapie

Algemene Fysiotherapie

Sport Fysiotherapie

Medical Taping

Manuele Therapie

Revalidatie voor COVID-19 patiënten

Aanvullend

Dry Needling

Medisch Training Centrum

Psycholoog

Blog

Contact

"

ERVARINGEN

Cliënten aan het woord

google

Jeanine van Voskuilen is echt top. Na jaren van mijn schouder klachten af. Een paar behandelingen en tips Ze wist het na een paar keer precies wat er was. Echt fantastisch. Geen pijn en gewoon mijn werk doen.

google

Mijn zoon is fantastisch behandeld. Super ervaring

google

Goed fysio gekregen.

Wilt u ook graag een review achterlaten voor ons dan waarderen we dat enorm. U kunt dit doen via Google zodat iedereen kan zien dat dit door u geschreven is. Via de onderstaande button kunt u een review schrijven.

E-mail ons

info@fysiotherapiebeelen.nl

Bel ons

0346 - 26 37 75

Bel ons

06 - 29 38 33 12

Locatie

Straatweg 71 A

3621 BJ Breukelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag

07.30 - 21.00 uur

Dinsdag - Woensdag

08.00 - 21.00 uur

Donderdag

07.30 - 21.00 uur

Vrijdag

08.00 - 21.00 uur

Zaterdag 

08.30 - 10.30 uur