Fysiotherapie Beelen

Power Fit Kids

Overgewicht bij kinderen is een toenemend probleem, ongeveer 14% van de kinderen in Nederland heeft overgewicht en 2% heeft obesitas.

Vaak gaat overgewicht gepaard met andere lichamelijk klachten zoals Diabetes (suikerziekte) en een verhoogde kans op hart- en vaatzichten. Daarnaast zien we dat kinderen regelmatig gepest worden vanwege hun overgewicht. Hierdoor kunnen kinderen in een isolement raken.

Ook is bekend dat kinderen met overwicht vaak kampen met een tekort aan kracht en conditie waardoor ze de interesse in sport verliezen. Het is immers niet leuk als je op een sport zit en altijd de langzaamste van je team bent of altijd als laatste gekozen wordt bij gym. Hierdoor bestaat de kans dat deze kinderen in een vicieuze cirkel terecht komen en daar willen wij bij helpen.

Met Power Fit willen wij jullie (weer) laten ervaren dat bewegen heel leuk is.

Aan de hand van de Beweegrichtlijn voor kinderen willen we jullie als gezin begeleiden. Dit houdt in dat het Power Fit kids niet als doel heeft om af te vallen, maar het doel heeft fit te worden zodat kinderen weer mee kunnen doen met reguliere sporten.
Een collega (gezondheidswetenschapper) zal jullie ook iets te leren over gezonde voeding.

Wat is nu precies gezond en wat niet? En hoe doe je dat nou, dat gezond eten en drinken?

We willen jullie laten zien dat gezonde voeding ook leuk en lekker is. We hopen dat de kinderen aan het eind van het programma zoveel plezier hebben in bewegen dat ze uitstromen naar een sportclub in de buurt.

Doelgroep

Kinderen met overgewicht in de bovenbouw van de basisschool (groep 5 t/m 8).

Wil je weten of je overgewicht hebt? Dit kun je heel makkelijk zelf uitrekenen op de website van het voedingscentrum: Klik hier!

Hoe werkt het?

Als je interesse hebt ,in deelname aan Power Fit kids kan je contact met ons opnemen. Er zal dan een intake gepland worden (1 uur) waarin de kinderfysio met jullie (kind en ouder/verzorger) in gesprek zal gaan over wat goed gaat en waar jullie tegenaan lopen.

Daarna zullen er een aantal testen worden afgenomen (lengte, gewicht, kracht en conditie). Vervolgens gaan we elke donderdag met een groepje buiten trainen.

Naast de groepstraining wordt er ook wat van jullie zelf verwacht. De beweegrichtlijn raad aan dat kinderen 3x/week krachtoefeningen doen en elke dag 1 uur bewegen. Aan de hand van de hobby’s van het kind zullen we samen kijken wat haalbaar is. “Breng beweging in je dag; dat is makkelijker dan je denkt”.

Vergoeding

Kinderen onder de 18 jaar mogen per kalenderjaar 18 keer naar de fysiotherapeut, dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Power Fit bestaat uit een individuele intake, 10-12 trainingen (afhankelijk van de schoolvakanties), een les over gezonde voeding en een evaluatie gesprek waar we ook de testen van de intake zullen herhalen. Een verwijzing van de huisarts, kinderarts, JGZ mag maar is niet verplicht.

Locatie en tijd

Intake: op afspraak op de praktijk bij Fysio Beelen aan de Straatweg.
Groepstrainingen: Elke donderdag vanaf 20 mei van 16.15 – 17.15uur op het sportveld (ijsbaan) in het Henk van der Grift Park in Breukelen.

Therapie

Algemene Fysiotherapie

Sport Fysiotherapie

Medical Taping

Manuele Therapie

Revalidatie voor COVID-19 patiënten

Aanvullend

Dry Needling

Medisch Training Centrum

Psycholoog

Blog

Contact

"

ERVARINGEN

Cliënten aan het woord

google

Jeanine van Voskuilen is echt top. Na jaren van mijn schouder klachten af. Een paar behandelingen en tips Ze wist het na een paar keer precies wat er was. Echt fantastisch. Geen pijn en gewoon mijn werk doen.

google

Mijn zoon is fantastisch behandeld. Super ervaring

google

Goed fysio gekregen.

Wilt u ook graag een review achterlaten voor ons dan waarderen we dat enorm. U kunt dit doen via Google zodat iedereen kan zien dat dit door u geschreven is. Via de onderstaande button kunt u een review schrijven.

E-mail ons

info@fysiotherapiebeelen.nl

Bel ons

0346 - 26 37 75

Bel ons

06 - 29 38 33 12

Locatie

Straatweg 71 A

3621 BJ Breukelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag

07.30 - 21.00 uur

Dinsdag - Woensdag

08.00 - 21.00 uur

Donderdag

07.30 - 21.00 uur

Vrijdag

08.00 - 21.00 uur

Zaterdag 

08.30 - 10.30 uur