Fysiotherapie Beelen

Manuele therapie

Een manueeltherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van functiestoornissen in de wervelkolom en gewrichten.

bewegingsapparaat

Deze functiestoornissen kunnen ontstaan door een veranderd belastingspatroon. Denk aan overbelasting of het juist niet belasten van een gewricht of wervelkolom. Deze functiestoornissen kunnen zich uiten in uitstralende pijn in armen en benen. Ook kunnen spieren gevoelig worden en niet meer goed werken.

In het eerste gesprek zal de manueeltherapeut vragen naar het ontstaan van de klachten, de duur van de klachten, de factoren die de klachten beïnvloeden en de eigen visie van de cliënt op de klachten. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek waarbij de houding en het bewegen worden beoordeeld en de gewrichten met specifieke bewegingen worden onderzocht. Op grond van deze gegevens kan de manueeltherapeut een diagnose stellen. Samen met de cliënt zal de manueeltherapeut beslissen of er behandeld kan worden. Bij twijfel zal de manueeltherapeut de cliënt verwijzen naar de huisarts.

Behandel doel

De behandeling heeft tot doel de functie van de gewrichten te verbeteren waardoor beperkingen ten gevolge van de klachten in dagelijkse activiteiten zoals werk, huishouden, hobby en sport worden geminimaliseerd. De manueeltherapeut probeert verminderde beweeglijkheid te herstellen of een teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van specifieke bewegingen in de gewrichten. Soms vult de manueeltherapeut deze behandeling aan met manipulaties, het zogenoemde “kraken”.

Totaalplaatje 

In een aantal gevallen zal deze behandelvorm toereikend zijn. Echter veelal zal de manuele therapie een onderdeel zijn van de totale behandeling, waarin meer zaken kunnen worden betrokken zoals het leren ontspannen, conditie optimaliseren, houding- en bewegingsgevoel aanleren, werkhouding aanpassen.

Wil je meer weten over manuele therapie? Lees ook eens onze blogposts op ons blog fysiotherapieblog.nl!

Therapie

Algemene Fysiotherapie

Sport Fysiotherapie

Medical Taping

Manuele Therapie

Revalidatie voor COVID-19 patiënten

Aanvullend

Dry Needling

Medisch Training Centrum

Psycholoog

Blog

Contact

"

ERVARINGEN

Cliënten aan het woord

Ik ben erg tevreden over mijn behandeling met shockwave therapie bij fysiotherapie Beelen. Dankzij deze therapie met 8 shockwave behandelingen ben ik nu verlost van een langdurige peesblessure aan mijn bovenbeen en kan ik mij weer goed (pijnvrij) bewegen.

Loes Koopmans - Breukelen

Monique geeft altijd een goede uitleg bij alles wat ze doet. Zo blijft ik goed op de hoogte van alles wat ik mag verwachten.

De persoonlijke aandacht maakt voor mij dan ook het verschil om hier te komen.

Dhr. Oostvaart - Houten

Wegens gewrichtsklachten train ik ondertussen alweer meerdere jaren bij fysiotherapie Beelen. Het laatste jaar wegens corona in een groepje buiten. De training wordt geleid door de altijd enthousiaste fysio Bart. Het met elkaar trainen stimuleert. Bart is enorm creatief met het bedenken van een voor iedereen passend programma. Zo hoop ik langer fit te blijven en nog jarenlang te kunnen genieten van de dingen waar ik gelukkig van wordt!

Willem van Oosterom - Kockengen

Wilt u ook graag een review achterlaten voor ons dan waarderen we dat enorm. U kunt dit doen via Google zodat iedereen kan zien dat dit door u geschreven is. Via de onderstaande button kunt u een review schrijven.

E-mail ons

info@fysiotherapiebeelen.nl

Bel ons

0346 - 26 37 75

Bel ons

06 - 29 38 33 12

Locatie

Straatweg 71 A

3621 BJ Breukelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag

07.30 - 21.00 uur

Dinsdag - Woensdag

08.00 - 21.00 uur

Donderdag

07.30 - 21.00 uur

Vrijdag

08.00 - 21.00 uur

Zaterdag 

08.30 - 10.30 uur