Pages Menu

Sportfysiotherapie

 

Fit door of voor sport? De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere doelgroepen als mensen met chronische ziekten en mensen na orthopedische operaties bij wie een actieve revalidatie als onderdeel van de therapie geindiceerd is.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Onze praktijk werkt samen met orthopeden via Combined Quality Care, een netwerk voor fysiotherapeutische en orthopedische ketenzorg.

cqc_logo

Voor waardevolle informatie over sport en sportblessures kijkt u op:

Logo Sportzorg