Fysiotherapie Beelen

Duizeligheid en evenwicht stoornissen

Behandelwijze

Duizeligheid en evenwichtsklachten komen relatief veel voor. Helaas is er niet veel over bekend en meestal wordt u geadviseerd ermee te leren leven. Toch zijn de meeste duizeligheids- of evenwichtsklachten goed te verhelpen of sterk te verminderen.

Als u in het ziekenhuis door een KNO-arts of Neuroloog onderzocht bent, kunnen deze u doorverwijzen naar onze fysiotherapeut  gespecialiseerd in duizeligheid en evenwichtsklachten. Er zijn verschillende duizeligheidsklachten met hun eigen behandelwijze.

BPPD

BPPD (Benigne Paroxismale Positie afhankelijke Draaiduizeligheid) wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat er een soort gruis of kristallen ontstaan in de kanalen van het labyrint ( het evenwichtsorgaan). Zij geven hiermee onjuiste, verwarrende informatie door aan het brein met duizeligheid als gevolg. Het kan soms enkele seconden duren voordat de duizeligheid begint. Daarna is het alsof de omgeving om u heen draait . De aanvallen kunnen heel hevig zijn en samengaan met misselijkheid en zweten.

In de eerste behandeling van een uur, kunt u een intake verwachten, een onderzoek, uitleg wat er aan de hand is en wat u er zelf aan kan doen. Als er sprake is van BPPD volgt de behandeling met de bevrijdingsmanoeuvre (Epley). Vaak is na de eerste behandeling al een sterke klachtenvermindering te ervaren. U krijgt oefeningen mee naar huis om de duizeligheid vérder weg te oefenen. Na 14 dagen volgt een tweede consult

Andere vormen

Andere vormen van duizeligheid, dizzyness, of een verstoord evenwichtsgevoel kunnen ontstaan door een aandoening of schade aan het labyrint. Hierbij kunt u denken aan de ziekte van Ménière, restklachten na een neuritis vestibularis (ontsteking aan de evenwichtszenuw) of verminderde functie van het labyrint. Door een behandeling met specifieke oefeningen krijgt u controle op uw evenwicht en dagelijkse activiteiten en werk beter kunnen volbrengen.

De behandeling bestaat uit 6 tot 10 consulten waarin u met oefeningen uw klachten opwekt. Zo traint en leert u het brein het evenwicht te herstellen door de andere structuren die een rol spelen bij het evenwicht ( de ogen, de hersenstam, de hersenen, het houdingsgevoel) beter met elkaar te laten samenwerken in de zogenaamde vestibulaire habituatietraining.

Therapie

Algemene Fysiotherapie

Sport Fysiotherapie

Medical Taping

Manuele Therapie

Revalidatie voor COVID-19 patiënten

Aanvullend

Dry Needling

Medisch Training Centrum

Psycholoog

Blog

Contact

"

ERVARINGEN

Cliënten aan het woord

Ik ben erg tevreden over mijn behandeling met shockwave therapie bij fysiotherapie Beelen. Dankzij deze therapie met 8 shockwave behandelingen ben ik nu verlost van een langdurige peesblessure aan mijn bovenbeen en kan ik mij weer goed (pijnvrij) bewegen.

Loes Koopmans - Breukelen

Monique geeft altijd een goede uitleg bij alles wat ze doet. Zo blijft ik goed op de hoogte van alles wat ik mag verwachten.

De persoonlijke aandacht maakt voor mij dan ook het verschil om hier te komen.

Dhr. Oostvaart - Houten

Wegens gewrichtsklachten train ik ondertussen alweer meerdere jaren bij fysiotherapie Beelen. Het laatste jaar wegens corona in een groepje buiten. De training wordt geleid door de altijd enthousiaste fysio Bart. Het met elkaar trainen stimuleert. Bart is enorm creatief met het bedenken van een voor iedereen passend programma. Zo hoop ik langer fit te blijven en nog jarenlang te kunnen genieten van de dingen waar ik gelukkig van wordt!

Willem van Oosterom - Kockengen

Wilt u ook graag een review achterlaten voor ons dan waarderen we dat enorm. U kunt dit doen via Google zodat iedereen kan zien dat dit door u geschreven is. Via de onderstaande button kunt u een review schrijven.

E-mail ons

info@fysiotherapiebeelen.nl

Bel ons

0346 - 26 37 75

Bel ons

06 - 29 38 33 12

Locatie

Straatweg 71 A

3621 BJ Breukelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag

07.30 - 21.00 uur

Dinsdag - Woensdag

08.00 - 21.00 uur

Donderdag

07.30 - 21.00 uur

Vrijdag

08.00 - 21.00 uur

Zaterdag 

08.30 - 10.30 uur