Pages Menu

Cursus Nordic Walking Basic

 

Stap-voor-stap meer en beter bewegen – Nordic Walking Basic voor beginners en licht gevorderden.

Wilt u meedoen met Nordic Walking? MTC Breukelen biedt 13 lessen Nordic Walking aan.

Stap-voor-stap meer en beter bewegen voor behoud of verbetering van uw gezondheid, welzijn, fitheid, uithoudingsvermogen of lichaamshouding.

In deze lessen staat het aanleren van een juiste looptechniek met poles (stokken) en het trainen en verbeteren van de lokale belastbaarheid van onder andere spieren, pezen en gewrichten (inclusief core stability training) centraal. Daarbij wordt een start gemaakt met het trainen en verbeteren van het uithoudingsvermogen.

De lessen vinden plaats in een plezierige en gezellige sfeer en er wordt op een boeiende en inspirerende wijze lesgegeven! Er wordt rekening gehouden met individuele verschillen zoals met uw aanleg, ervaring, stijl en techniek, leertempo én uw belastbaarheid, om daarmee de kans op overbelasting en blessures zo klein mogelijk te houden. Ook wordt rekening gehouden met korte of lange afwezigheid bijv. als gevolg van ziekte of vakantie. Met deze individuele benadering bent u verzekerd van een verantwoorde trainingsopbouw en behaalt u op een verantwoorde wijze, in uw eigen tempo en op uw eigen niveau uw eigen resultaten. En zo werkt u in groepsverband aan uw eigen resultaten.

Nordic Walking is niet alleen voor personen zonder maar ook voor personen mét gezondheidsproblemen geschikt zoals bij hart- en vaatziekten, claudicatio intermittens, COPD, reuma, diabetes, overgewicht enz. Voor deze groepen is Nordic Walking een belangrijk alternatief i.t.t. wandelen.

Wilt u meer en beter bewegen en Nordic Walking spreekt u aan, breng uzelf dan echt in beweging en meldt u zich aan bij onze Nordic Walking groep via telefoonnummer 0346263775 of 0645302554 (Bart Visser).

Overweegt u mee te gaan doen aan Nordic Walking of weet u nog niet zeker of Nordic Walking wel wat voor u is? Laat u inspireren en volg eerst een proef- of kennismakingsles. Hierbij kunt u gebruik maken van de poles die onze instructeur aan u kan uitlenen.

Tijdens deze les kunt u zelf ervaren of Nordic Walking iets voor u is. Ook krijgt u informatie over deze sport en over de materialen. Als u het leuk vindt, kunt u daarna besluiten om de techniek echt te leren door een hele cursus te volgen.

Neemt u hiervoor en ook als u eerst nog meer informatie wenst telefonisch contact op met Bart Visser op 0645302554.

Maak ook familie, vrienden en kennissen enthousiast en kom samen meedoen aan Nordic Walking!

Locaties: MTC Breukelen, Over Holland, landgoed Gunterstein e.a.

Namens: Fysiotherapie Beelen, Straatweg 71a, 3621 BJ Breukelen 0346263775

Trainer: Bart Visser, INWA Instructeur – Nordic Walking Trainer & Coach 0645302554

Voor: 18 Jaar en ouder