Fysiotherapie Beelen

Fysiotherapie na Corona

Als u ernstig ziek bent geweest door het coronavirus moet u ook na uw ziekenhuis- en/of IC opname intensieve revalidatie krijgen. Vaak gebeurt dit in eerste instantie in een revalidatiecentrum, maar ook in de periode daarna moet u nog lang werken aan uw herstel.

Post-Intensive Care Syndroom (PICS)

Als u langdurig beademd bent op de Intensive Care is de kans groot dat u meerder klachten gaat ervaren. Deze combinatie van specifieke klachten na een IC opname wordt het Post-Intensive Care Syndroom genoemd.

Hoe langer u in slaap gehouden bent op de IC hoe ernstiger uw PICS klachten. Al eerder bestaande klachten bepalen mede de ernst van uw PICS klachten. Het herstel van PICS kan maanden tot jaren duren, waarbij goed begeleiding van onder andere een gespecialiseerd fysiotherapeut noodzakelijk is.

Behandeling

De fysiotherapeutische behandeling na een Intensive Care opname is in de meeste gevallen langdurig. Dit kan variëren van een paar maanden tot meer dan een jaar. Tijdens het gehele behandeltraject hebben wij contact met uw behandelend arts (dit kan een huisarts, medisch specialist uit het ziekenhuis of revalidatiearts zijn).

Intake

Tijdens de intake bekijken wij samen met u en uw familie waar u tegen aan loopt na de ziekenhuisopname. Dit kunnen fysieke, maar ook psychische klachten zijn. Vanwege de grote verscheidenheid aan gevolgen na een Intensive Care opname krijgt elke patiënt een individuele aanpak.

Naast een uitgebreid intakegesprek, worden er ook een aantal metingen en testen gedaan. Hierbij kijken wij naar:

• Ervaren gezondheid
• Spierkracht
• Conditie (Uithoudingsvermogen)
• ADL functie
• Ademspierkracht

Op basis van het intakegesprek en de scores van de verschillende testen stellen wij voor u een op maat gemaakt revalidatieprogramma op.

Kenmerken behandeling

Afhankelijk van de problemen waar u tegen aan loopt bestaat de behandeling uit (een combinatie van):

• Spieren: krachttraining
• ADL: Functionele en balanstraining
• Conditie: Duurtraining
• Ademspierkracht: Ademspiertraining

Therapie

Algemene Fysiotherapie

Sport Fysiotherapie

Medical Taping

Manuele Therapie

Aanvullend

Dry Needling

Medisch Training Centrum

Psycholoog

Blog

Contact

"

ERVARINGEN

Cliënten aan het woord

Ik ben erg tevreden over mijn behandeling met shockwave therapie bij fysiotherapie Beelen. Dankzij deze therapie met 8 shockwave behandelingen ben ik nu verlost van een langdurige peesblessure aan mijn bovenbeen en kan ik mij weer goed (pijnvrij) bewegen.

Loes Koopmans - Breukelen

Monique geeft altijd een goede uitleg bij alles wat ze doet. Zo blijft ik goed op de hoogte van alles wat ik mag verwachten. De persoonlijke aandacht maakt voor mij dan ook het verschil om hier te komen.

Dhr. Oostvaart - Houten

We horen graag van je!

Contact informatie

E-mail ons

info@fysiotherapiebeelen.nl

Bel ons

0346 - 26 37 75

Bel ons

06 - 29 38 33 12

Locatie

Straatweg 71 A

3621 BJ Breukelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag

07.30 - 21.00 uur

Dinsdag - Woensdag

08.00 - 21.00 uur

Donderdag

07.30 - 21.00 uur

Vrijdag

08.00 - 21.00 uur

Zaterdag 

08.30 - 10.30 uur