Pages Menu

Hydrotherapie

 

Iedereen, die wel eens met een stijve schouder of met andere stijve ledematen water geoefend heeft, kent de heilzame werking van water. Water maakt dat we ons lichter voelen en dat bewegen gemakkelijker verloopt en dat het pijn kan verminderen. Wat op het ‘droge’ niet kan, kan vaak wel in het water. Om nog maar niet te spreken van de ontspannen werking die water van ca. 32 graden heeft op lichaam en geest. Therapie in water wordt dan ook al heel lang toegepast; meer dan honderd jaar geleden werd zwemmen voor astmapatiënten al voorgeschreven. Onder begeleiding van een fysiotherapeut die in hydrotherapie gespecialiseerd is, krijgt u een voor u optimaal bewegingsprogramma aangeboden. Deze therapeut is ook vertrouwd met het geven van groepstherapie.

Hydrotherapie is een bewegingstherapie in water, waarbij via verschillende oefeningen en bewegingen juist die gewrichten en spiergroepen worden aangesproken die door pijn en/of stijfheid in functie achterblijven. Het kunnen bewegingen op kracht, op lenigheid of in balans zijn. Het water zorgt door zijn drijvende vermogen voor de ‘helpende hand’. De therapie kan individueel gebeuren, of in kleine groepjes.

Hydrotherapie

Een ieder met klachten van het bewegingsapparaat waar water een stimulerende en helpende factor kan zijn, komt in aanmerking voor hydrotherapie. We behandelen zo klachten als gevolg van reuma en fibromyalgie, orthopedische klachten zoals een ‘frozen shoulder’. Ook werken we aan herstel na een operatie aan een gewricht en chronische pijnklachten zoals bij Osteoporose. Daarnaast zien wij mensen met klachten van het zenuwstelsel, bijvoorbeeld na een herseninfarct. Hierbij kan water helpen om de balans en coordinatie in het lichaam weer te bevorderen. Tevens kunnen op veilige wijze evenwichtsreacties getraind worden.

Voor alle behandelingen geldt een intake en een behandelprotocol wat vooraf met u wordt besproken. De behandelingen vindt plaats in Zwembad “‘t Kikkerfort”, aan de Schepersweg. Hier geven wij op maandagochtend van 10:00-11:00 uur op donderdag van 9.00-12.00 uur hydrotherapie.